Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ South by Southwest

Business Region Kristiansand og Agder fylkeskommune har i en årrekke sendt en delegasjon til South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas. SXSW er en festival for musikk, film og interaktive medier.

Den interaktive delen har fokus på ny teknologi og trender innenfor digital kommunikasjon. Etablert næringsliv, oppstartsselskaper og virkemiddelapparat har mulighet til å delta på spennende konferanser, workshops, expo og sosiale events sammen med over 400 000 andre deltagere. Dette gir en unik mulighet for bygge nettverk både internasjonalt og regionalt. Tidligere temaer som har vært i fokus for festivalen: Helse/velferdsteknologi, AI, block chain, koding/programmering, brands&marketing, tech og design, og morgendagens arbeidsplasser. 

For delegasjonen i 2020 var det planlagt plasser til inntil 5 gründerbedrifter fra Agder. Gründerne får blant annet et skreddersydd program før avreise, bistand til påmelding til internasjonal pitche-konkurranse under SXSW og reduserte kostnader. 10 plasser var forbeholdt bedrifter fra privat næringsliv fra Sørlandet. I tillegg var det satt av 10 plasser til deltagere fra offentlig sektor.

På grunn av koronapandemien ble turen ikke gjennomført verken i 2020 eller i 2021.