Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Join the Nordics

Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, UiA og Business Region Kristiansand gjennomfører et pilotprosjekt for å profilere regionen for internasjonale talenter. 

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med København, Gøteborg og Reykjavik, ledes av Future Place Leadership og støttes av Rising North. Ambassadørene har internasjonal bakgrunn og er bosatt og arbeider i Kristiansandsregionen. Ved bruk av sosiale medier synliggjør ambassadørene fordelene ved å bo å arbeide i regionen.

Det er valgt ut fem fantastiske ambassadører som bidrar til å synliggjøre spennende kompetansemiljøer og tiltrekke flere kompetente arbeidstakere og virksomheter til regionen. På den måten bidrar de til å gjøre Kristiansandsregionen enda mer attraktiv.

Robertha Natalia Höglund er opprinnelig fra Mexico, men har studert i Gøteborg før drømmejobben dukket opp hos Elkem i Kristiansand. I dag er Höglund Head of Intellectual property i Elkem, og har engasjert seg i Node Eyde Women og NEW Faces. Robertha har vært på listen over verdens ledende IP strateger tre år på rad.

Thomas Meyer er opprinnelig fra Frankrike og flyttet til Norge i 2010. Han har siden da jobbet som fysiker og forretningsutvikler for forskningsinstituttet Teknova, og jobber nå også som CEO i start-upen Machine Prognostics. For å holde kontakten med forskningsmiljøene har han også tatt en deltidsstilling ved Universitetet i Agder som associate professor i mekatronikk.

Parvaneh Sarshar flyttet til Norge for ta en phd ved Universitet i Agder i 2012. Nå er hun Chief  Technology Officer i OSM Maritime Group i Arendal. Parvaneh har engasjert seg i Young Ship Sørlandet.

Alireza Borhani arbeider ved Universitetet i Agder som postdok prosjektleder. Han flyttet til Norge i 2011 for å ta doktorgrad i informasjon- og kommunikasjonsteknologi. Han er engasjert i viktige nasjonale og internasjonale prosjekter, i utvikling av innovative teknologiske løsninger for en bedre verden. Han er også medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), verdens største forening for teknologer.

Sona Shyamsukha flyttet fra Bangalore i India til Kristiansand i 2016. Hun har en bakgrunn fra design, men jobber i dag i start-upen PenguinUp, som er en samkjøringsapp. Sona og arbeidet med PenguinUp har blitt lagt merke til på flere startup-scener og har vært blant topp 10 i Angel Challenge i Stavanger og er nå med i et forprogram i Helsinki på Europas største start-up festival SLUSH.

Regionen har mange flinke kunnskapsrike mennesker, la oss synliggjøre de sammen!