Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Skreddersydde kurs for handels-, servering og reiselivsbedrifter

Temaet er bærekraft, og målet er å iverksette lønnsomme bærekraftstiltak og bli Miljøfyrtårn-sertifisert. 

Med støtte fra Business Region Kristiansand har stiftelsen Miljøfyrtårn, Næringsforeningen, Kvadraturforeningen og USUS gått sammen om å tilby skreddersydde kurspakker for handel og servering- og reiselivsbedrifter.  

Hver bedrift inviteres til fire to-timers samlinger med inspirerende og nytte innlegg. Tematiker som blir berørt er blant annet arbeidsmiljø, avvikshåndtering, innkjøpsrutiner, avfall, transport og klima- og miljørapport. Samlingene er krydret med gode relevante eksempler fra relaterte virksomheter.  

Virksomheter tilhørende i Kristiansand kommune får redusert pris på kurset.  

– Bærekraft er et stadig viktigere konkurransefortrinn, fordi både markedet og myndighetene krever dokumentasjon på klima og miljø. Selv ikke Korona-viruset har satt en stopper for etterspørselen etter miljøvennlige bedrifter. I første halvdel av 2020 har vi opplevd 16 prosent vekst i Miljøfyrtårn-bedrifter sammenlignet med samme periode for rekordåret 2019. Det vitner om at næringslivet benytter omstillingsfasen vi står i til å forberede seg på den nye normalen – bærekraftig business, understreker Linn Grøtberg, markedssjef i Miljøfyrtårn. 

Målet med prosjektet er å øke konkurransekraften i regionen og sikre videreutvikling av viktige bransjer for Kristiansand. Kursene starter i januar, avsluttes i mars/april  2021, og gjør dermed bedriftene klare for Miljøfyrtårn-sertifisering ila våren. 

– Vi vet at våre medlemmer er opptatt av å bli mer bærekraftige, og ønsker å få verktøy for å bli grønnere.  Mange bedrifter har kunder som krever at leverandører dokumenterer at de produserer innenfor en bærekraftig forretningsmodell, noe som tvinger bedriftene til å bli mer bærekraftige. Disse kursene vil gi noen konkrete tips og verktøy som hjelper bedriftene, man får høre eksempler fra virksomheter andre steder i landet,  og de er spisset på målgruppene: servering, handel og reiseliv, sier Trond Backer, administrerende direktør i Næringsforeningen. 

Les mer og meld deg på kurset som er relevant for deg ved bruk av knappene under.