Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Pleco Marine vant bærekraftig forretningsidé-konkurranse 2021

Selskapet driver med kultivering av mikroalger som skal brukes til fiskefor i oppdrettsindustrien. De andre to finalistene var Day of Week ved Siv Kristiansen og Assistant Systems ved Thomas Larsen.

De førti fremmøtte fikk oppleve et variert program, presentert av møteleder Ole Jacob Rynning-Tønnesen. Fylkesordfører Arne Thomassen holdt velkomsttale, hvor han la vekt på hvor viktig innovasjon er for Agder framover. Deretter overtok finalistene scenen.

Pleco var først ut, og fortalte hvordan de skal bidra til å gjøre oppdrettsnæringen mer bærekraftig. Det var Tobias Øverli og Jørgen Henriksen som presenterte foran et lydhørt publikum.  

Den andre finalisten var Assistance Systems, som viste hvordan de vil benytte AI-teknologi til bedre avfallssortering for å bidra til resirkulering og gjenvinning.

Kveldens tredje finalist var Day of Week, som jobber med å skape et digitalt matsystem som skal hjelpe familier med bærekraftig og variert mat i hverdagen og fremme produkter og matopplevelser fra lokale matprodusenter og tilbydere, levert hjem. Kristiansen hadde også hjelp av sin datter på scenen.

Etter at finalistene hadde gjort jobben trakk juryen seg tilbake. Da entret Tone Kvåle fra Skagerak Maturo scenen. Hun snakket om hvordan de som venturekapitalselskap investerer i teknologibaserte vekstselskaper med sterk positiv effekt på samfunnet. Neste på scenen var Trond Are Gjone fra Fiskher, appen som viser fram fiskeplasser.

Når juryen kom tilbake viste det seg å være Pleco Marine som trakk det lengste strået. Teamet bak Pleco Marine består av masterstudenter tilknyttet UiAs entreprenørskapsprogram Shift. De ble vinnerne av 30 mentortimer levert av Innovasjon Norge, inntil 1 års kontorfasiliteter i fellesskap med andre start-ups, og et flott diplom som ble delt ut av fylkesordføreren.

Juryen som tok den endelige avgjørelsen bestod av næringssjef Geir Askvik Haugum, Kristine Ribe Kristensen fra Innoventus Sør, og Helge Hammersbøen fra DNB.

Juryens begrunnelse:

God pitch, stort og tydelig marked, men krevende. Innovasjonshøyden er viktig. Hvis man lykkes med en stabil produksjon og utbytte, vil markedet være åpent. Forretningside har åpenbar bærekraftseffekt og potensiale. Det er mulighet for å realisere ideen med industrielle partnere, team og en god finansiell plan. Vinneren er Pleco Marine.