Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

Kristiansandsbedrifter går sammen for å sette regionen på kartet

Forrige uke reiste flere sentrale aktører i Kristiansands næringsliv til Stavanger for å representere Agder og løfte regionen på energimessen OTD Energy. 

Blant aktørene var Agder fylkeskommune, Universitetet i Agder, Kristiansand kommune, Næringsforeningen, Mechatronics Innovation Lab, Business Region Kristiansand, Southwind og GCE Node. 

Alle på samme stand.

Geir Grasmo er professor, og leder for Universitetet i Agders senter for forskingsdrevet innovasjon i offshore mekatronikk. Han hadde med seg tre studenter til messa i Stavanger og blant disse var Lindvik Parra (21). Hun styrte den gule robothunden Spot, til stor oppmerksomhet.

– Responsen på Spot har vært enorm, sier Nadine Lindvik Parra, UiA- student og techentusiast, imens hun styrer robothunden via touchpaden.

Grasmo har lang fartstid innenfor næringslivet. Nå er han en av hovedpersonene bak Sørlandets posisjonering som landets fornybarregion.

– Folk lurer på hva UiA har å tilby, og da er det lett å kvittere med at vi nå har åpnet for påmelding til landets første etter- og videreutdanningsløp for havvindteknologi med inntil 30 studiepoeng på bachelornivå. Dette starter opp på nyåret og vil foregå digitalt slik at tilbudet vil dekke hele landet. Hensikten er at ingeniører kan bygge på sine opprinnelige kompetanser fra andre sektorer, sier Grasmo.

– Det er nå Agder og Sørlandsbransjen virkelig har et mulighetsvindu til å markere seg som regionen det skjer innen fornybart. Universitetet jobber tett sammen med næringslivet og det offentlige og har godt samarbeid om utdanning, forsknings- og innovasjonsprosjekter.

– Dette fører til gjensidig utvikling av nye produkter og tjenester som markedet trenger, sier Grasmo, som er i Stavanger for å utfordre deres posisjon som «stedet der det skjer innen grønn omstilling»

Han er også leder for universitetets satsing på forskning- og kompetanseutvikling på havvind.

For å sette Kristiansand og resten av Agder på kartet hadde halle aktørene gått sammen for felles stand. Koordineringen av det praktiske ble ivaretatt av Business Region Kristiansand og GCE Node.

– Samarbeidet i Agder er helt unikt, bare se på det store engasjementet her på standen, sier styreleder i Southwind, Øystein Bondevik. Han har stor tro på at sørlandsbedrifter og virkemiddelapparatet er klare til å virkeliggjøre et nytt grønt industrieventyr på Sørlandet.

Skrevet av: Erlend Dunsæd