Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

Nå ønsker 9. trinn å bli bedre kjent med din bedrift!

Hvert år besøker alle 9. klasser i Kristiansand, Vennesla og Høvåg to ulike bedrifter i sitt lokalområde. Nå kan din bedrift bli med i neste runde.

Bedriftsbesøkene er med på å øke elevenes kunnskap om arbeids- og næringslivet. Her fokuseres det på kunnskap om den lokale bedriften, rekruttering, hvilke muligheter som finnes innenfor den aktuelle bransjen og hvilke kompetanser som etterspørres i bedriften. 

Bidrar til å ta gode utdannings- og yrkesvalg

- Disse bedriftsbesøkene bidrar til å gjøre elevene i stand til å ta gode utdannings- og yrkesvalg. Her kan de få kunnskap om ulike muligheter og krav i arbeidslivet, lettere forstå sammenhengen mellom utdanning og jobbmuligheter, og utforske karrieremuligheter, forteller Marianne Stray Aas (Prosjektleder for yrkesrettede utdanningsvalg i Kristiansand kommune).

Sammen med skolen avtaler bedriften selv tidspunkt for besøket, som har ca. to timers varighet. Besøket inneholder vanligvis en informasjonsdel etterfulgt av en omvisning eller møter med bedriftens ansatte. Programmet varierer, men quiz, intervju eller en praktisk oppgave er populære alternativ. Tidlig på høsten arrangeres det også en felles workshop, hvor bedriftene kan få hjelp med planleggingen. 

Ønsker din bedrift å ta imot 9. klassinger på bedriftsbesøk? Vennligst fyll ut skjemaet under.

Ønsker du mer informasjon? Ta gjerne kontakt!

Bilde av Bedriftsbesøk for 9. trinn

Marianne Stray Aas

Rådgiver Kristiansand kommune
+47 412 09 349
E-post