Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

Welcome to Arendal

Velkommen til Arendal!

 

Byen ble etablert som en kommune 1. januar 1838.

 

Skipsfart, skipsbygging og trelasthandel, samt bergverk og jernverk var viktige næringsgrener i Arendalsregionen i mange århundrer. I dag har byen småbåtproduksjon, mekanisk industri, elektronikkindustri, samt et av verdens største raffineringsanlegg for silisiumkarbid. I tillegg er landsdelens største batterifabrikk under oppbygging i kommunen. 

Befolkningen i Arendal er beregnet til å være 45 000 innbyggere. Arendal kommune er den nest største i Agder-regionen.

Arendal er også kjent for å være inspirasjonsbyen for Disney-animasjonsfilmen «Frozen». «Arendelle» er det sentrale stedet for filmserien «Frozen» og fødestedet til karakterene «Anna» og «Elsa». Gjemt i filmen er noen svært smarte og godt undersøkte deler av norsk historie og arkeologi.

Bo og utforske

Pollen, som er avbildet i toppen av siden, er kjent for å være byens hjerte i sentrum. Her kan man sommer som vinter se utover båtlivet i havna og folkelivet langs kaiene og i sentrumsområdet av Arendal. 

Arendal kommunes hjemmeside har prakisk informasjon for sine innbyggere. 

Byen byr på mange spennende aktiviterer. Hos Kuben finner du spennende utstillinger som viser Arendal og østre Agders historie. Museumet har en egen utstilling laget spesielt for barn.

Welcome Hub Agder

Welcome Hub Agder inviterer nye innbyggere til å "bli en lokal!" i Arendal.

Finansiert av lokalt næringsliv, serviceorganisasjoner og den lokale kommunen er WHA posisjonert som en integrert del av fellesskapet med over 100+ nettverksorganisasjoner – sammen gir vi informasjon, nettverksmuligheter og støtte til både nyetablerte og vel etablerte nordmenn og internasjonale. 

WHA's tjenester er tilgjengelig for alle som ønsker, men vektlegger spesielt et variert tilbud til nyetablerte nasjonale og internasjonale familier. Sjekk nettsiden deres for mange spennende arrangementer eller send en email til info@welcomehub.no.

Nettverket bak WHA forstår at det å flytte til et nytt sted påvirker hele familien. Denne viktige overgangen bør være spennende og positiv. Så la dem hjelpe deg med å bli komfortabel! 

Arendalsuka

I august arrangeres en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Arendalsuka er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer.

Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.

Utdanning

Barn i Norge starter på skolen året de fyller 6 år. Barnet vil automatisk bli innkalt til sin lokale skole basert på hjemmeadressen, men om ønskelig kan foreldrene søke eleven inn i andre skoler i- eller utenfor kommunen samt til private skoler.

Alle som bosetter seg i Arendal, kan velge om de ønsker norsk- eller engelsk undervisning. Her viser vi et lite utdrag av valgmulighetene som ofte de internasjonale velger: 

Den internasjonale skolen i Arendal tilbyr internasjonal utdannelse av høy kvalitet. Undervisningen foregår på engelsk til elevene som er mellom 6 og 16 år gamle. Her kan du lese mer om skolen: Arendal International School 

IBArendal Videregående Skole tilbyr videregående skole med nesten all undervisning på engelsk. (The International Baccalaureate Diploma Programme.)  

Universitetet i Agder har sin største campus i Kristiansand. Den andre campusen er i Grimstad. UiA har 13.000 studenter og 1.300 ansatte. 
 
Arendal har også norskundervisning for voksne, både dag- og kveldsundervisning.

Transport

Nærmeste kommersielle flyplass er i Kristiansand International Airport Kjevik. Flyplassen har internasjonale direkteruter til Amsterdam og Copenhagen. Sesongvis direkteruter til Spania, Hellas, Kypros og noen andre land.

Transport til og fra Kristiansand flyplass, se Avinor.

Taxi Arendal & Grimstad Taxi at number 07000 .

Lokale bussruter, sjekk AKT.no/English. Her kan du både kjøpe og planlegge din reise.  

Dersom du vil reise med buss eller tog utenfor Agder, vennligst se Vy.

I Arendal er det locale ferger til følgende destinasjoner:
Tromøy - Arendal - Hisøy
Arendal - Merdø
Avganger og reiseruter, vennligst sjekk her.

Kontaktinformasjon til offentlige aktører

Nødnumre

  • Ambulanse: 113

  • Politi: 112

  • Brann: 110

 

  • Legevakt: 116 117

 

Sykehus og legevakt
Sørlandet Sykehus Arendal, Sykehusveien 1, 4838 Arendal
Telefon: + 47 906 10 600

Politistasjonen
Arendal og Froland police station, Åsbieveien 39, 4848 Arendal
Mandag - Fredag 09.00-14:30 (Torsdag 16.30)

NAV (The Norwegian labor and welfare administration)
NAV Arendal, Nedre Tyholms vei 13, 4836 Arendal
Mandag – Fredag: 12:00-15:00