Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Opererer på alle verdens hav

Fra hovedkontoret i Arendal styrer OSM mer enn 11.000 sjøfolk, og noen landkrabber, over hele verden.

- Vi har 30 kontorer på fem kontinent. Mer internasjonalt kan det nesten ikke bli, sier administrerende direktør Geir Sekkesæter.

I lokalene i vannkanten like utenfor Arendal sentrum, står OSM-sjefen sammen med et knippe ansatte som illustrerer det globale perspektivet i selskapet.

Ernesto Miguel Yandoc er fra Filippinene og har jobbet for OSM i Manila i noen år. Nå har han og familien nettopp flyttet til Arendal, der Ernesto skal utvikle et nytt, globalt intranett.

Synnøve Henriksen er fra Kristiansand og har hatt Arendal som arbeidsplass inntil sist januar. Da tok hun et vikaroppdrag for OSM på Kypros, og trivdes så godt at hun nå er overført permanent til Kypros-kontoret.

Tomasz Glowacki er fra Polen og har siden 2013 jobbet med innkjøp og logistikk for OSM, først i Nederland og senere i Tyskland, men er nå etablert ved kontoret i Arendal.

- Disse er tre strålende eksempler på kompetansen våre ansatte besitter. Samtidig understreker de mobiliteten, både i selskapet og folkene. Vi er en gjeng som er vant til å stå på, uansett når og hvor det trengs – og vi har hele verden som vår hjemmebane, sier Sekkesæter.

Folk og kompetanse

Det store flertallet i OSM – mer enn 11.000 ansatte – er sjøfolk. OSM lever av redere som setter bort driften av skipene sine. Og slike redere er det mange av. For tiden leverer OSM tjenester til mer enn 500 skip og offshore-enheter.

- Vi finner flinke folk med rett kompetanse, eller vi lærer opp flinke folk og gir dem rett kompetanse, slik at de kan operere skip på en måte som tar vare på de enorme verdiene som rederne betror oss, forklarer Sekkesæter.

Den største arbeidsplassen i OSM er på Filippinene. Andre store kontorer er Singapore, Kypros og Arendal.

- Det er ikke tilfeldig at selskapet ble etablert og fortsatt har hovedkontoret i Arendal. Byen besitter lange tradisjoner innen skipsfart, i likhet med resten av Sørlandet. Den maritime forankringen i landsdelen gjør at vi har tilgang til en del eks-seilende, som tilfører oss kjernekompetanse, sier Sekkesæter.

Tenker globalt

Mange tiltrekkes av den internasjonale dimensjonen. OSM-ansatte i Arendal liker at de ikke alltid sitter i Arendal og ikke alltid snakker med andre folk i Arendal, men at de av og til – eller ofte – må reise, at arbeidsspråket er engelsk og at kollegaene befinner seg over hele verden.

- Vi reiser selvsagt en del, men vi er også storbrukere av Skype. Bare i dag har jeg allerede snakket med Xanthos på Kypros, Aaron på Filippinene, Kayla i Houston og Shubpreet i Singapore, sier kommunikasjonssjef Hildegunn Løken Holtan.

OSM er mer enn bemanning. Selskapet har teknisk spisskompetanse som bistår eiere i å operere sine skip og offshore installasjoner mest mulig effektivt. Høy teknisk kompetanse er alltid etterspurt.

- Akkurat nå ser vi blant annet etter tekniske inspektører og en plattformsjef. Vi tilbyr spennende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter for ambisiøse mennesker, sier Holtan.

Ansatte må være interessert i å inngå i globale team.

- Vi søker engasjerte folk som er opptatt av å få jobben gjort. Om du kun kan jobbe mellom 8 og 16 norsk tid, er det en utfordring hos oss. Båtene går døgnet rundt, året rundt – og det preger også landsorganisasjonen vår, sier Sekkesæter.