Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ GenY City

GenY City er et internasjonalt prosjekt som er en del av URBACT III. URBACT III er et program for erfaringsutveksling og gjensidig læring mellom byer, og skal bidra til bærekraftig byutvikling i Europa.

GenY City-prosjektet har hatt fokus på hvordan tiltrekke, utvikle og beholde generasjon Y i byene. Prosjektet er ledet av Poznan (Polen) og med prosjektpartnere fra Bologna (Italia), Genova (Italia), Sabadell (Spania), Granada (Spania), Coimbra (Portugal), Nantes (Frankrike), Wolverhampton (Storbritannia), Klaipeda (Litauen), Daugavpils (Latvia) og Torun (Polen).

Gjennom GenY City har prosjektpartnerne delt erfaringer om hvordan byene kan tiltrekke, utvikle og beholde de unge i byene. De ulike byene har hatt fokus på ulike utfordringer, alt fra å tilrettelegge for kreativ næring, gründerskap, identitet og digitale ferdigheter. Kristiansand har sammen med andre partnere hatt fokus på digitale og teknologiske ferdigheter som er viktig kunnskap for næringslivet nå og i tiden som kommer.

Metodikken som er brukt i prosjektet er å utforske dagens utfordringer sammen med aktørene i byen, for så å finne gode tiltak for å bedre situasjonen. Systematicus, Beta, Open Soursc, Lær Kidsa Koding, Sørlanet, Biblioteket, UiA, Girl Geek Dinner og Aftenskolen har vært med i det lokale arbeidet i Kristiansand. I tillegg har Egde Consulting og Norkart vært viktige bidragsytere for å sette tiltak i drift.