Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Finalistene i årets gründerkonkurranse er klare

Tre selskap er nå valgt ut til å kjempe om å vinne Bærekraftig forretningsidé-konkurranse 2023. Finalen holdes på Techpoint-konferansen og vinneren premieres med inntil 150.000 kroner i støtte.

Bærekraftig forretningsidé-konkurranse ledes av Business Region Kristiansand, men gjennomføres i samarbeid med en rekke partnere som alle ønsker å fremme innovasjon og utvikling i regionen.  

Innovasjon for vekst

Konkurransen skal løfte frem gründere med bærekraftige løsninger, og bidra til fremtidige vekstbedrifter og arbeidsplasser. 

– Innovasjon er et viktig element for næringsutvikling og vi er svært glade for å se at det er mange gründere i Agder med gode bærekraftige forretningsidéer. Det sier rådgiver i Business Region Kristiansand, Stein Otto G. Daatland etter at utvelgelsen av finalister er gjort.

For vinneren er det mer enn heder og ære som venter.

– Vi ønsker å øke sjansen for realisering og suksess og vinner-bedriften kan få dekket utgifter på inntil 150.000 kroner. Midlene kan benyttes til kontorplass, rådgiving og tjenester for videre forretningsutvikling og støtte til relevante konferanser, sier Daatland.

Ønsker du mer informasjon om konkurransen kan du se utlysning og sak om fjorårets arrangement.

Finalistene i Bærekraftig forretningsidé-konkurranse 2023

  • Orca Connex AS er en startup som retter seg mot datasenterindustrien. Industrien er svært kraft-krevende og en stor del av det totale strømforbruket hos datasentrene er knyttet til kjøling. Gründerne bak Orca Connex ønsker å redusere dette energibehovet og kostnader knyttet til driften.
     
  • Digmalink spesialiserer seg på havteknologi og retter seg mot fiskeribransjen. Gründerne arbeider med løsninger som skal effektivisere fangstprosessen for fiskere og er i gang med testing av prototyper for overvåking av fangstutstyr.
     
  • OceanEnvi vil utnytte havstrømmer til å produsere fornybar energi. Dette er ifølge selskapet en uutnyttet kraftressurs med et globalt potensial. Teknologien kan også benyttes i elver til småkraftverk og i samarbeid med havvindprosjekter for å levere energi 24/7.

Finalistene presenterer sine idéer foran publikum og en jury under arrangement DNB NXT/Bærekraftig forretningsidé-konkurranse i Kristiansand 14. september.

Arrangementet er en del av Techpoint og det kreves billett til konferansen for å være til stede. Det kreves ellers ingen annen form for påmelding.

Har du spørsmål om konkurransen? Ta gjerne kontakt med oss!

Bilde av Finalistene i årets gründerkonkurranse er klare

Stein Otto Daatland

Næringsutvikling, gründerskap og innovasjon
(+47) 997 11 819
E-post

Bilde av Finalistene i årets gründerkonkurranse er klare

Alice Leland Høye

Internasjonale prosjekter og hydrogen
(+47) 936 36 120
E-post