Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Universitetsbyen Grimstad

Grimstad har omtrent 20.000 innbyggere, og med 3500 studenter tilknyttet UiAs campus er det liten tvil om studentene har en viktig plass i byen! Campus i Grimstad er nytt og moderne. Det preges av korte avstander mellom studenter, ansatte og arbeidslivet. Byen har lange tradisjoner og kjennetegnes av sine sjarmerende hvite Sørlandshus, trange gater og smug. Skjærgården har flotte øyer og holmer hvor man kan gå i land og nyte fine dager. 

Det er en drøy kilometer mellom campus og Grimstad by. Grimstad er kjent som mye, blant annet som sykkelby (Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd), litteraturby (Ibsen og Hamsun). Det er også kjent som en teknologiby og har "Teknologiparken" tilknyttet campus hvor blant annet Ericsson i mange år har utviklet banebrytende teknologi og løsninger hele verden benytter seg av. Med den nye Mechatronic Innovation Lab har Grimstad fått enda en viktig aktør som ytterligere forsterker statusen som teknologiby.

På universitetets campus i Grimstad er studentene fordelt på seks fakulteter og Avdeling for lærerutdanning. Hoveddelen av studentene i Grimstad tar studier innenfor fagfeltene teknologi og helsefag. Det er kort avstand fra forelesningslokalene til  studentboligene, studentbarnehage og studentenes kulturhus Bluebox. Bluebox er både pub, kafe og konsertsted. Ca. 100 frivillige driver stedet og gjør det til et sted hvor alle og enhver finner seg til rette. I tillegg til Bluebox, sørger flere utesteder for yrende natteliv i gatene i sentrum!

I nærheten av campus finner man en rekke andre spennende og hyggelige tilbud. Mangfoldet av mat og drikke stort. Det er et godt utvalg av  forskjellige spisesteder og utsalg av lokale råvarer hvis du ønsker å lage maten selv. På Groos er det herlige muligheter for å slå i hjel solfylte dager med bading fra en fantastisk strand, volleyball, fotball, sommerrestaurant m.m. Like utenfor sentrum av byen er Dømmesmoen, et vakkert parkanlegg med trær, busker og blomster. Dømmesmoen er et gammel kulturlandskap med gravhauger og steinsettinger, og ikke minst en rekke flotte turstier som er godt skiltet.