Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

Welcome to Grimstad

Velkommen til Grimstad!

Byen ble etablert som egen kommune 1. januar 1838.

Kommunen er sentrert rundt et maritimt sentrum med brygge, omgitt av mange små vakre øyer.

Befolkningstallet var per 1. januar 2023 i overkant av 24.500 innbyggere.

Grimstad er den største landbrukskommunen i Sør-Norge. Kommunen er også vertskap for flere shipping- og offshore relaterte selskap, har en aktiv kystfiskeflåte og flere internasjonale høyteknologiske firma inkludert IT- og telekomvirksomheter.

Universitetet i Agder (UiA) har rundt 14,000 studenter og 1,300 ansatte. Skolen ble akkreditert med universitetsstatus 1. september 2007, og ble da det syvende universitetet i Norge. Grimstad er stolt av å være attraktivt vertskap for et av de to universitetets campus for UiA.

Bo og utforske

Grimstad kan beskrives med mange navn, ‘Dikternes by’, ‘Sykkelbyen’, ‘Universitetsbyen’, ‘Sjøfartsbyen’ og ‘Teknologibyen’. Alle disse indikerer at Grimstad har mye å tilby sin befolkning. Det er en vakker 25 kilometer lang kystlinje som omkranser byen, med en rekke holmer og øyer med lune strender. Det finnes også gode tur muligheter for gåtur, sykkel og ski og også andre aktiviteter som passer alle aldre.

Det er også verdt å ta en titt på de offisielle nettsidene til Visit Sørlandet og Visitnorway som også blir oppdatert på engelsk. Det er også en fin facebook gruppe for ‘ny i Grimstad’ selv om denne er på norsk eller Grimstad International Group hvor det meste foregår på engelsk.

Det er i vår NATUR

De mest typiske og vanlige friluftsaktivitetene blant nordmenn er gåturer i naturen eller søndagstur i nærområdet. I vintersesongen er langrennsski obligatorisk.

For å planlegge turen, både om det er sommer eller vinter, kan du utforske nettsiden til DNT.no (Den Norske Turistforening). Du kan her velge engelsk, tysk eller fransk språk. DNT har 550 hytter over hele Norge, og et nettverk av 22,000 km merkede turstier og rundt 7,000 km skiløyper.

Den lokale DNT.no nettsiden er dessverre kun på norsk, men kan uansett være verdt et besøk, du finner nettsiden her. Du kan også møte fysisk på et av deres kontorer i Kristiansand eller Arendal, for å få lokale råd og hjelp. Det er også en lokal facebook gruppe for DNT sør

Deres kontor finner du her:
Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand sentrum
Langbrygen 21 i Arendal sentrum

Grimstad Kulturhus

Et kultursenter hvor barn og unge kan studere billedkunst, scenekunst og musikk. For mer informasjon, se her. Nettsiden er dessverre kun på norsk, men du kan kopiere og lime nettadressen ved bruk av google translate, teksten vil da bli oppdatert til en engelsk versjon lettere å lese for internasjonale lesere.

Andre musikkopplevelser i Grimstad: https://www.klassiskisentrum.no

Følg arrangementene på facebook: https://www.facebook.com/klassiskisentrum

Aktivitetskalender for Grimstad

Et fint sted du kan få gode ideer til arrangementer for både voksne og barn, er gjennom What's on Calendar for kommende aktiviteter i Grimstad og nærområdet.

Transport

Den nærmeste flyplassen til Grimstad er Kristiansand Internasjonale flyplass Kjevik som har direkte flyvninger til Amsterdam, København, Malaga og Split.

Transport fra og til flyplassen, se Avinor

Lokale busstilbud kan du se her AKT.no/English du vil her kunne planlegge reisen og kjøpe bussbiletter.

For å ta taxi kan du kontakte Arendal & Grimstad Taxi på nummer 07000.

Dersom du skal reise med tog eller buss utenfor Agder, kan du planlegge turen på Vy.

Annen relevant informasjon for deg som skal bo i Grimstad

Finn hentedag for avfall i Grimstad
De fleste husholdninger har fire søppeldunker for avfall og resirkulering. Søppelkassene vil bli hentet i henhold til planlagt hentedag for din adresse. For å finne riktig hentedag for deg, skriv inn din adresse i tekstboksen her og du vil få full oversikt over hvilke datoer de ulike søppeldunkene skal tømmes. Disse sidene er dessverre kun å finne på norsk. Denne resirkulerings guiden på engelsk vil kunne være nyttig  

Kontaktinformasjon til offentlige aktører

Nødnumre

  • Ambulanse: 113

  • Politi: 112

  • Brann: 110

 

  • Legevakt: 116 117

 

Politistasjonen
Grimstad politistasjon, Agder politi distrikt
Arendalsveien 25, 4891 Grimstad
Telefon: 38 13 60 00
Vis på kart

Skatteetaten
Skatteetaten i Grimstad
Jon Lilletunsvei 1, 4879 Grimstad
Vis på kart

NAV (sosial support and benefits)
NAV Grimstad
Skolegaten 2, 4876 Grimstad
Vis på kart